19 december 2010

Skauuune

Har spenderat min helg i Skåne. Eller, på ett tåg - i Skåne - på ett tåg.
Det har varit en rolig helg, mest för att S, som jag åkte ned för att överraska, blev så förvånad.
Och glad, som tur var. Han hade ju kunnat ta illa upp att det ramlade in en brud på hans glöggparty som sedan ockuperade soffan hela kvällen och dessutom krävde sovplats och att bli road hela söndagen.. :)
Well. Vi hade inte setts på 3,5 år så det var på tiden.

Så jag åkte med Veolia ner på lördag morgon. Stort starkt Hectorraillok, fina Intercityvagnar med galet stort utrymme för benen, inte ens halvfullt med passagerare, gott om bagageutrymme och klädhängare, bara en sån sak. Vi blev en timme sena ner, men nä, det gjorde inget. Jag hade dator (där Cilla underhöll mig med långt och roligt mail), clementiner, Spotify och en snuttekudde att luta mig mot.
Gick ingen nöd på mig.
Dagens kommentar var dock utropet i högtalarna: "Eftersom vår restaurangvagn går så dåligt har vi varit tvungna att sänka farten". Går dåligt - folk köper för lite och vi måste stanna ombord längre och handla mer... Eller?

Väl i Lund hittade jag 10 euro på perrongen. Det är jag i ett nötskal, jag har en förmåga att göra det nämligen, för en vecka sedan hittade jag en 100-lapp på gatan och det är något jag gör mellan varven...
Mer sånt, tack!
Hastade ut och lokaliserade busshållplatsen, halkade ut med en försenad buss till Södra Sandby, väl där väntade en färdtjänstbuss. På riktigt. Jag hade fått beställa den två timmar innan, det är en sådan vi-åker-bara-om-du-ringer-buss, S bor på landet. Yeess. En enda tur på hela dagen..!Jag var ensam om att vilja transportera mig vidare så jag började prata med chauffören som tyckte det var en rolig idé att jag skulle åka ut och överraska, så han körde mig hela vägen, egentligen skulle jag gå sista två kilometerna från närmaste busshållplats, men det örat lyssnade han inte alls på, tack och lov! Gå i halvmörker på 70-väg utan reflexer, njäee...
"Jag har ändå inget speciellt för mig!"
Guldstjärna!

Väl på plats utanför ringde jag in och sa "titta ut, ser du något konstigt?"
Ja, det gjorde han ju... :) Någon som inte alls skulle stå i Skåne och vinka.

Så, träffa alla jag inte träffat på tio år, inklusive S föräldrar. Det var riktigt roligt.

När alla åkt hem så hängde vi i soffan en stund innan det började kurra i magen, jag hade som tur var bara druckit saftglögg. (Jag dricker inte vin och således inte vinglögg heller). Så vi skottade fram bilen och åkte in till Lund och köpte mat. Muums.

Tittade på Green Zone, som jag och K gjorde ett försök att titta på i september men bara hann se en halvtimme på innan datorn tröttade. Helt okej film.
Efter det var jag så trött att jag nästan somnade under min filt i soffan... :)

I morse drog vi och handlade frukost och åt innan det var dags att skotta igen. Mitt gamla brevbärarhjärta klarade inte av att se den stora plogvallen framför lådstället heller, så där var vi också tvungna att skotta.. Ordentligt.
:)
Efter pyssel och fix inomhus var det glöggkalasdags igen, och efter det var det dags för mig att åka hem.

Fick skjuts, men på grund av väglaget blev vi så pass sena att jag fick springa som en dåre och hann med tåget i sista stund - som vanligt - dock utan biljetten, eftersom jag inte hann skriva ut den...
Men konduktören var snäll och tog bokningsnummer och legitimation så var det inga problem.
Sitter nu i en rejält bred fåtölj i första klass, har käkat en sallad och har det allmänt bra.
Dessutom är tåget, åtminstone nu när vi passerade Norrköping, i tid. Yey.
Alltid något.

Jag har även hunnit en massa saker jag inte haft tid med, jag har pratat med världens bästa Stina i telefon i 1,5 timme, jag har skrivit ihop delar av det som blir min årssammanfattning och jag har svarat på mail... Skönt.

I början av veckan går jag på väldigt, väldigt tight tidsschema, så då finns det inte tid för en endaste felplanering.
Men om allt går vägen står jag på tisdag kväll nos mot nos med den jag längtar efter mest just nu.
Det kan vara värt att stressa lite bara för det...


"Den som vill dig något kommer till dig,
den som bryr sig om dig hör av sig till dig
den som saknar dig tänker på dig,
den som vill ditt bästa rådgiver dig,
den som brinner för dig finns alltid för dig,
den som älskar dig lämnar dig aldrig."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar