14 mars 2011

Swooooschh!

Ja, så sa helgen.
Swooooschh, så var den förbi. Vaddå måndag morgon? Redan?

Fredag kväll på Friskis, ett skivstångspass, hem och blaska av mig lite och sen iväg igen, eftersom jag någonstans i fredagsfrossan glömt att jag skulle fika på Centralen på eftermiddagen. Dödsstraff på sånt!
Så, upp på Silverpilen och trampa till Centralen, fiska upp A + hund + stor väska och sen fika.
Vi är bra på att fika på kort tid, så det var inga problem! :)

Resten av kvällen blev stilla på soffan och sedan blev det tidig kväller med tanke på lördagens planerade aktiviteter.

Lördag morgon började icke med sovmorgon, utan med uppstigning kl 5:20, för frukost och hopp ner i grönkläderna, en rask 40 minuters promenad och sedan en dag på övningsfältet.
Jag träffade det som ska bli mitt nya kompani, mina nya chefer och mina nya plutonskamrater.
Det var riktigt, riktigt roligt. Jag fick skjuts dit, jag fick ett varmt välkomnande, många glada, nyfikna frågor, jag trivdes och hade så jäkla skoj. Dessutom fick jag rasta höger pekfinger en stund mitt på dagen där, med ett lånat vapen, förvisso, men ändå. Att jag sedan hamnade på den stationen där det tränades just det vi körde förra lördagen gjorde ju inget. Med nya kunskaper färskt i minnet är det lätt att kliva in och känna som att man tillför något. Det var skönt!
Ytterligare en lördag spenderad på det bästa; sol, klarblå himmel och gröna kläder! Yey!

Fick skjuts till tåget och stressade hem, bytte om, kammade till mig, packade och var ute genom dörren tio minuter senare. Iväg till nästa tåg som tog mig till kusinvitamin i Strängnäs, det blev en solskenspromenad med söthunden innan vi intog ett tillfälligt ryggläge på varsin soffa där både det ena och det andra dryftades. En tillsnofsning senare blev det middag på hotellet och sedan vidare på ett något suspekt ställe som hette Tokmunken, för att se upplösningen av Melodifestivalen, som ingen av oss följt så vi hängde inte riktigt med ändå. På puben hände både det ena och det andra, men alla kom åtminstone levande därifrån, även om så väl polis som ambulans figurerade under kvällen...

Eftersom förmiddagens övning satt sina spår var jag tröttare än tröttast och ramlade i säng 00:30. På söndag morgon följde söthunden mer än gärna med mig ut på en promenad även om matte sov, så vi stegade runt lite i Strängnäs, lagom långt för att jag skulle hitta tillbaka...

Till tåget, tillbaka hem, shoppa lite mat, hem och städa och sedan fick jag besök. Vi knatade ett varv runt Djurgården, en liten nätt runda på sisådär två timmar och 20 minuter, efter det satt tacos till middag extra fint. Soffläge med lite TV-serie på det så somnade man gott sen!

Och idag har det varit måndag hela dagen, med måndagsrutiner på jobbet (mötemötemöte) och nu väntar en spinningcykel på mig, det är dags att dra på sig kläderna och sticka iväg på bergspass.
Tre arbetsdagar kvar denna vecka - på fredag är jag nämligen ledig. Jag får hit favvoElin, och vi ska göra stan osäker på fredag. :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar