05 april 2011

Fotkrångel

Så sent som i lördags konstaterade jag och Lisa att det är "märkligt" att nån som tränar så pass mycket som jag gör, med tanke på hur tung jag är, inte drar på mig några överbelastningsskador eller annat trassel. Jag är oförskämt pigg och hel!
Jodå, vi nämnde fotskrället, men som Lisa så klokt sa, det är ju en traumaskada och inte en belastningsskada, och så är det ju. Det är lika med ryggvärken, den är också en "akutskada" - en bäckenledslåsning som kom utan någon som helst anledning, även om min naprapat tror att det kommer sig av år av hängande ut genom postbilsfönster... Kan tänkas. Vid närmare eftertanke har jag ju haft ont där lite av och till i flera år.
Hm. Nå väl.

Bara för att vi pratade om hur hel jag är så har jag så klart inte kunnat gå ordentligt sedan dess. Redan under spinningpasset kände jag att de senaste veckornas småkrångel med fotleden fortsatte, den hänger inte riktigt med om man säger så. Framför allt inte när jag försöker jobba med rundtramp, dvs. dra upp pedalen. Den är stel, den gör ont när jag rör den "i sidled", det enda som är helt smärtfritt är att ha den absolut rak och gå försiktigt.
Rundtramp på spinningcykeln - nix, det gör ont i både tryck och drag, springa - näe, då gör det ont hela vägen upp i underbenet, gå - ja, men inget vickande på foten...

Ni hör ju. Eländesfoten är back in business.
Men om det var två-å-ett-halvt år sedan man slet sönder den blir man lite trött när den plötsligt börja sätta sig på toktvären igen.
Det är nästan så att jag vill hota den med farbror doktorn. Inte för att jag vet vad han skulle kunna göra, men...

Nattens värmebandage, liniment och högläge hjälpte lite, men idag är jag lindad fast jag bara är på jobbet, för att få stöd och inte vicka på den mer än nödvändigt.

Så kan man faktiskt inte ha det.

Fotskrälle.

Nu tänker säkert nån; VILA! Jamen, det gjorde jag flera dagar förra veckan och det fungerade uppenbarligen inte!

 Foten ett par dagar efter skadan - november 2008.

1 kommentar:

  1. Men jävla fot!!!!!!!!! Förlåt, jag skulle aldrig ha sagt nått! Katastrof!

    SvaraRadera