17 april 2011

Här stiger röken från vårens eldar

Är på osedvanligt gott humör, det har en massa olika orsaker, men sammanfattas med;
wow, vilken helg!

Det började med att jag gick tidigt från jobbet, det har sina fördelar med ett schema som sprider ut större delen av tiden på måndag-torsdag och låter mig gå hem tidigt på fredagar. Sånt gillar jag!
Solen sken och jag hann fixa present åt yngsta systerdottern innan jag kastade mig hem, hivade upp stora packningen på ryggen och knatade till bussen som tog mig norrut.

Svågern hämtade vid bussen och jag fick åka i fina firmabilen, det var lyxigt. :)
Väl framme blev det kramkalas, massor av prat och skratt och tok, vi försökte spela badminton men det blåste för mycket, sedan blev jag bjuden på tacos, ååååhhh, va gott det var!
Smaskig efterrätt blev det också, och sen hann jag och storasyster sitta och bubbla en stund - det var skönt!

Fick sova i "djungeln" hos min systerdotter (med en stor apa på bild ovanför sängen, det tog ett par sekunder när jag vaknade innan jag förstod var jag var...).
Storasyster hade klivit upp flera timmar tidigare än hon egentligen behövde och bjöd på värsta hotellfrukosten. Lyx! Sedan skjutsade hon in mig till stan, där jag mötte upp BQ, min numera före detta hemvärnspluton och drog på övning. En dag som bjöd på en hel del skratt och en hel del lärdomar...
Saker jag tar med mig när jag nu drar vidare på nya äventyr. Vänskap jag kommer att sakna, människor jag alltid kommer att ha med mig i tanken, förebilder, starka, stolta, kämpande. En kunskapsbank och gemenskap jag fick kliva in i hösten 2005 och som jag nu lämnar för något nytt, en utmaning och en värld av nya bekantskaper.
När jag kom som nybakad terrängbilsförare, med k-pist och en grön plåtpotta till hjälm som hade passform som en sopptallrik kunde jag nästan ingenting. Nu går jag vidare, jag har fem års erfarenhet, jag har fyra specialområden jag hunnit lära mig, jag har hunnit med två utlandsmissioner och ändå fullgjort mitt kontrakt varje år. Nu är det dags att att prova att stå på egna ben.

Fick skjuts till bussen och hann ligga i solen på busstationen med foten i högläge på packningen och bara njuta en timme. Underbart. Somnade så fort jag klivit på bussen och sov som en sten nästan hela vägen hem.
Detta gjorde att jag hade lite svårt att somna igår kväll, vilket sedan ledde till en smskonversation där sista sms:et kom kl 4:40... :)

I morse hade jag sovmorgon innan det var dags att hoppa ner i m90:n och dra iväg och träffa det som kanske skall bli mina soldater. Spännande! Solen sken, fåglarna kvittrade och livet var tämligen fint, faktiskt.

Och nu håller jag på med typiska söndagssysslor, jag tvättar, dammsuger, planerar veckan och som en extra bonus massproducerar jag sockerkaka (nåja, tre stycken i alla fall!) inför morgondagens möte.
På tal om det så måste jag gå och rädda den sista ur ugnen nu.

Kortvecka - på torsdag morgon drar jag norrut för ett hett efterlängtat träningsläger hos mina älskade föräldrar. Jag och Nishikin ska ut och dra på gamla välbekanta vägar i min hembygd, det ska bli fem fina dagar har jag bestämt - träningsläger inför den hastigt annalkande Halvvättern... Femton mil. Hur tänkte jag nu?

Men det ska hända mycket innan det är torsdag. Det är ju hela tre dagar man hinner fylla med roliga saker...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar