02 maj 2011

Efterlängtade måndag

Jag ogillar söndagar. Söndagar ensam i mörkret i soffan ger mig allt för mycket tid att tänka. Tid jag absolut inte behöver.

Igår var en jobbig dag, på många sätt.
Jag kunde inte somna på kvällen utan låg mest och tittade i taket och...
Ja, jag gjorde det igen, funderade på sånt jag inte kan göra något åt.
Tillslut tog jag till mitt beprövade knep; jag vände på mig, så att jag låg som Pippi med fötterna i huvudänden och huvudet i fotänden. Genast somnade jag som en sten. Bara för att vakna av ett sms en stund senare som bad mig tadetlugntochsevadsomhänder. Jo. Jag vet. Och jag försöker, jag försöker verkligen, jag försöker allt jag kan, men det räcker inte...
Tålamod är bara inte min paradgren.

Jag har lärt mig i helgen att jag är för mycket. Jag bryr mig - för mycket. Jag vill - för mycket. Jag försöker - för mycket.
Så nu provar jag att göra inget alls ett tag.

Det fungerar förmodligen inte, för det är troligtvis - för lite.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar