29 maj 2011

Lite sliten

Om jag försvunnit? Nej, inte riktigt. Det har bara varit så mycket på sistone.

Först firade jag min födelsedag, riktigt ordentligt. 
Jag jobbade på Träningens dag på Friskis - full fart och massor av folk!
Sedan cyklade jag hem, duschade och inväntade världens bästa mamma och pappa och världens finaste Hugo, som kom för att fira. Och SOM de firade mig. De hade underbart god mat med sig, de hade tårta och sedan fick jag själv bestämma en present. Lyx!
Med lite vägledning av typen "du har ju aldrig någon bra jacka" så fick det bli en parkas. En jättefin ljusgrön!
Jag älskar den redan.
Vi hann med promenader, shopping, ännu mer god mat och lite soffhäng. Härligt!

Arbetsveckan bestod av tre dagar, sedan skyndade jag mig hem, packade det sista och drog ut i fält.
Nu är jag hemma, fyra dygn senare, trött, massivt myggbiten, blåslagen och en fästing rikare. Det har alltså varit en mycket givande helg! :) Min första i det nya kompaniet - jag är nöjd. 
Det har varit roligt - vi har skrattat massor!
Det har varit tufft - varmt + mycket utrustning + springa i skogen. 
Det har gjort ont - även om foten faktiskt skötte sig hyfsat tackvare tejp/linda.
Det har varit krångel - både min bil och mitt vapen gick sönder, bilen lagade vi med delar från en annan bil och vapnet fick jag faktiskt byta ut, så trasigt var det, efter ett skott, fråga mig inte hur jag lyckades med det...
Det har varit grinigt - när vi sprungit som galningar en hel förmiddag i värmen och fick sönderkokt pasta och fyra halvfrusna Raskens formfranska till lunch (bara - ingen pastasås, inget smör/pålägg).
Det har varit spännande - jag fick åka bakpå med MCordonnansen, jääättelångt, det var häftigt! 
Det har varit utvecklande - många små stationer med uppfräschning av kunskaper och några "jajustja".
Det har varit lite sömn - vi har sovit ute en natt, under en presenning, det gillade myggen!
Det har varit en boost för egot - jag kan leva länge på "du är en grym förare" samt "du är jättebra på att ge order!" - sagt av soldat direkt efter ett eldöverfall.
Det är två saker jag stoppar i hjärtat och minns efter den här övningen. Vem minns fjorton miljarder mygg, dålig mat, fienden som envisas med att komma mitt i lunchen, det faktum att jag har Sveriges kortaste liggunderlag, kyla, sömnbrist, fotont och logistikkrågel då, när man i stället kan minnas de två kommentarerna?

Så ja, det har varit en fantastisk helg. 
Nu är jag lite sliten i kroppen, väldigt trött trots att jag sovit sju timmar i en sandlåda i natt (inomhus, fast kallt ändå, lite svårt att förklara...) och längtar efter att kura ner mig i sängen, dra stort, fluffigt duntäcke över huvudet och sova riiiiktigt gott.

Fast först måste jag leta reda på något att badda mina myggbett med, annars kommer jag klia sönder mig fullständigt i natt... 

Foxtrot Charlie Two - out.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar