11 juli 2011

Insiktshelg

Fredagkväll firade jag i tvättstugan med att tvätta allt mellan himmel och jord, mest sängkläder och handdukar, kändes det som. Ett och annat klädesplagg, men det känns som om det är samma sommarfavoriter man använder om och om igen nu. Min blå långklänning som jag skulle kunna bo i, jeansshortsen och några t-shirts och linnen.

På lördag morgon såg himlen grå ut och jag tänkte att det var lika bra att bli av med ett "måste" som hängt ovanför mitt huvud ett tag, storstädning av lägenheten. Så det gjorde jag. När solen sen började skina som aldrig förr, ja, då låg jag på golvet i köket och torkade golvlist.
Men hade jag börjat så var det bara att slutföra...
På kvällen belönades jag för slitet med en huvudvärk som gjorde att jag var tvungen att kravla ner i soffan och sen somnade jag till en Harry Potterfilm på TV, i stället för att göra stan och fika med högvaktssoldaten som det var tänkt. Typiskt.

Söndag var inplanerad som en röj-, inventerings- och slängdag med Hemvärnet och jag skuttade i m90:n och var på plats klockan 10. Det var chefen också. Dock med en nyckel som inte längre passade i låset.
Nytt lås - ingen nyckel - ingen städning. Så kan det gå. Vi fick rulla hem igen utan att ha slängt så mycket som en gammal repstump så det nöjet återstår till en annan helg.

Denna röjiver använde jag i stället hemma, städade ur några tidningshållare, en plastback och bokhyllan, sorterade in mina papper i pärmar och var allmänt duktig. Nu krävs det bara ett antal vändor till pappersinsamlingen så att jag blir av med alla papper och tidningar, för just nu känns det mest som om röran flyttat ut på hallgolvet i stället...

Hann med en sväng på Friskis också, en halvtimme på crosstrainern och ett benpass som gett mig vissa svårigheter att gå idag. Hrmm...

Sov som en kratta efter att ha börjat nysta i saker igen sent igår, började veva i en snörände, körde fast, nystade på ett nytt ställe. Frågade saker, fick svar, har kommit till vissa insikter, en del känns i hjärtat, andra gör mig arg, några saker måste jag ta tag i och jobba på, hårt. Frågor som fick svar ger mig kunskap om mig själv och beteendemönster jag själv inte riktigt förstått, vilket är utvecklande i sig och det känns skönt med människor som kan vara brutalt ärliga på ett sätt som inte gör ont att höra. Människor vars omdöme jag litar fullt på.
Bästa E är med och låter mig prata om allt och visa vad jag nystat upp - vad gjorde jag utan dig?

Vinglade ändå upp i morse och gick en promenad, så att jag kom till jobbet med ork att ta tag i en ny arbetsvecka. En vecka som bjuder på många bra saker, så det är väl egentligen inte så mycket annat att göra än att köra. Full fart framåt!

2 kommentarer:

  1. Åhh, jag som tänkte att det skulle blivit ett hjärt. Men häää...
    du vet vad jag menar, du är bäst Lina!!
    //E

    SvaraRadera