07 juli 2011

Kanske världens bästa

Det kan tänkas att jag har världens bästa jobb - i plural.
För nu när det ena går ner i takt och allting inte snurrar runt i hundranittiofemkilometeritimmen hela tiden så får man andrum att grotta ner sig i saker. Läsa på. Hitta lösningar. Styra upp. Slänga saker. Städa pärmar. Göra små skyltar. Leka med laminatorn. Spela lite musik på högsta volym i en tom korridor. Skratta. Fika. Gå ut och käka lunch. Lära känna någon man varit lite skeptisk till och inse att vi ju fungerar bra ihop. Bara så där.

Och mitt andra jobb - det på Friskis - har ångan uppe fast det är sommar och bjuder på fyra veckors sommarjobb, två kvällar i veckan värdar jag på utegympan. Det är svettigt, roligt och fullt av folk i ALLA former och i ALLA utstyrslar och med helt olika tillbehör (några med en öl i ena näven och andra med egna yogamattor till nedvarvningen). Damer som går förbi kickar av sig skorna och hänger på och lovar sen att komma på riktigt nästa vecka. Unga tjejer i vita jeans stannar till och hänger med några låtar. Coola grabbgäng skrattar först men tystnar sedan och säger "va, hur orkar dom hålla på så där?!"
Det är en upplevelse. Det är svett, det är tjoande glada människor och det är fullt ös.
Jag är med och riggar allting innan, jag är med och assisterar under passet om något händer och jag plockar undan efteråt. Fast mitt under passet öser jag på jag också. Så gott jag kan med en fot som inte vill vara med...

Snart är det helg och då får jag dra på mig grönkläderna, om så bara för en stund. Härligt!
Det är roligt att vara jag, ibland. :)

1 kommentar:

  1. Lina, älskade vän. Det ska ALLTID vara roligt att va du!!! <3
    Kram E

    SvaraRadera