04 juli 2011

Minisemester

Jag skiner med min frånvaro ungefär som solen just nu. Slutet av förra veckan blev en berg- och dalbana, med dålig sömn och ännu sämre humör.
Det kom ett negativt besked om stugan (jag föll på "målsnöret"), kärlekstrassel, uppsagda vänskaper, min mobiltelefon lade plötsligt av, bromsen på Silverpilen trilskades, någon storgrät i mina armar och ja, det var väl så där lagom lajbans i största allmänhet.

Små saker lyste upp, som att jag fick veta att jag är antagen till en utbildning jag väldigt gärna vill gå, i slutet av sommaren. Något så galet som en tvåtimmars  skrubbning av någon annans badrum hjälpte också. Inte så mycket mot gråt och dumma cykelbromsar men åtminstone mot dåligt humör och rastlöshet.

Fredag kväll kom dock räddningen i form av en väldigt god vän, E, som genast fick mig på bra humör. Ett av mina guldkorn, en av dem som det berättas om här.
Vi hann med en del snack i soffan innan vi drog ut på stan och åt en sen middag i Gamla Stan. Hem och bäddade ner oss, upp på morgonen, köpte frukost och tog sedan en båt ut i skärgården. Lagom till att vi förtöjde i Vaxholm tittade solen fram, så det blev några dopp i havet. Sol, bad, prat, lugn och ro.

Hem fick vi åka ångbåt, det var en upplevelse på många vis. Det är roligt med engagerade människor - vi fick en lång och givande föreläsning om olika båtar av en medpassagerare.

Vi tog en dusch för att tömma saltet ur håret och stack sedan ut på stan och åt thaimat. Het, god, fantastisk. Vidare till Gamla Stan för en glass och sedan en filmkväll på soffan.
Söndag bjöd på shoppingväder, grått och kallt, så vi hängde på låset och jag kom hem med ett par sandaler, en klänning, en klocka och ett par jeanstights.
Klänningen är en rolig historia, jag har spanat på den länge, först i Amelia, sedan på en kollega på jobbet, men aldrig kommit mig för att köpa den, eller ens prova. Igår letade jag i tre olika Kappahlbutiker utan resultat, tills att jag i den fjärde sprang på den i en annan färg än jag tänkt mig. Hann precis förlika mig vid tanken på en ljusblå istället för en röd, men precis utanför provrummet hängde en endaste röd klänning. I precis min storlek. Den satt som gjuten. Det tog jag som ett tecken och köpte den. Dessutom var den nedsatt till halva priset, det gjorde inte heller något!

Efter shoppingen fick vi knata iväg och göra dagens (veckans?) goda gärning och hämta upp en mycket bakfull herre samt hans bil, köra hem dem till mig, bädda ner herren på soffan under en filt och sedan laga middag.
Det blev en middag med många skratt innan jag slutligen kunde vinka av dem båda.

En fantastisk helg, som känns betydligt längre än den var, det känns som om vi hunnit massor och jag mår mycket bättre nu än jag gjorde när helgen startade. En perfekt minisemester, precis vad jag behövde.
Kraft att fortsätta fyra veckor till innan det är dags för semester igen!

1 kommentar:

  1. Åh jag känner likadant. Det kändes mycket längre än av den var o annars säger man att tiden går fort när man har kul.:) Jag hade en toppenhelg, är laddad med energi för att ta itu med ett hästlångt pass med en massa jobb.
    Tusen tusen tack för att du finns underbara vän!!
    Kram E

    SvaraRadera