28 juli 2011

Tant Lina

Jo, jag har ju skaffat mig en ny hobby, som somliga (nämner inga namn) garvar lite åt. Tantvarning på den.. Andra är något mer uppmuntrande (mamma, t.ex., som inte grips av panik ens när jag berättar att jag som knappt kan sy raksöm köper tyg för 279:-/metern).

Här kommer bilder på mina senaste projekt, för nu har det fyllts år färdigt:

Tygkasse till E på 25-årsdagen

...och som kompensation för de dystra färgerna på tygkassen fick hon ett lite roligare pennfodral.Systerdottern som fyllde 14 år igår fick en sminkväska med ett motiv hon gillar, hon är nämligen väldigt förtjust i att baka cupcakes (eller muffins med glasyr som vi vanliga dödliga säger).


Även denna fick rosa blixtlås och prickigt foder.

Till henne gav jag mig även på att sy en handväska:Så här blev slutresultatet:


Komplett med magnetlås och ficka till mobiltelefonen.


Till min mamma, som var mottagare av det "lilla gröna paketet med grönmönstrat innehåll" sydde jag:En liten sminkväska.
Tyg "NK Tyg och Sy" - 279:- metern.. ;)
Jag klev in, såg tyget, blev kär.

Det är vad jag pysslat med på sistone. Jag har en beställning på en handväska som jag ska producera i helgen, och sen kom det nytt tyg med posten igår så jag ska nog sy en åt mig själv också... Plus att jag ska sy en ny variant av den camomönstrade plånboken - i riktig camo denna gång och med riktig plast i stället för en liten bit av en plastficka... ;) Och sen ska jag sy en packpåse jag ska byta bort, tjänster och gentjänster!

Fjortonåringens kalas skulle jag inte vara med på, eftersom hon bor så långt bort (20 mil) och jag fortfarande jobbar, men jag tog kompledigt och tog bussen norrut och ramlade in som en överraskning. Det blev många glada miner. Kul. :) God mat, finfint sällskap, massor av kloka ord. Skönt.
Kom hem sent, men det var det värt.

I morse var jag på sjukhuset klockan 8, för en ny inspektion av mina sår. De läker, men inte tillräckligt bra, så det blir mer salva och piller och smörja och vänta och se. Så kan det vara. Dessutom fick jag i min hand en beställning och fick knata iväg till Medicinsk Bild och ta foto. Hade ingen aning om att en dylik inrättning fanns, men jodå. Jag fick kravla upp på en pall i en fotostudio och bli fotograferad till min journal, bra-att-ha, sa läkaren, som ju är experten i sammanhanget. Bara att lyda.
Jag är dock mycket bättre än förra veckan så jag har goda förhoppningar om att det kommer att läka ihop fint och osynligt... 

Nu ikväll har jag gjort sista skiftet på utejympan med Friskis, det var roligt och svettigt. Har bara morgondagens skift på mitt vanliga jobb kvar innan det är dags att ha semester. 
En semester som man kanske ska kalla för "semester" eftersom jag ska jobba en del. Först ska jag dock åka tåg i ungefär arton timmar, för att ta mig hit:

Abisko.
Lapporten.
Förhoppningsvis med något mindre snö än sist jag var där dock! :)


Fast först ska jag sova så det blir fredag så jag kan gå till jobbet och jobba och charma chefen att skriva ett intyg och städa undan det sista och beta av att-göra-listan och rensa inkorgen och knappa in frånvaromeddelande på telefonen och autoreply på mailen och skriva lappar och instruktioner och vattna blommorna en sista sväng och säga "trevlig daa!" till kollegorna och sen med lätta fötter studsa (mentalt i alla fall) ut till den väntande semestern.

Tjipp!

3 kommentarer:

 1. storasyster Ulrika28 juli 2011 23:02

  Men hallå!!!!!!!!!!!!!!Skickar en beställning,wow du är ju ett proffs;)kram dig syproffset...

  SvaraRadera
 2. Men herregud människa du är ju en FENA på å sy! Skitsnygga kreationer verkligen! =D
  KRAM!!!

  SvaraRadera
 3. Jag ÄLSKAR mina presenter!!! Helt underbar överraskning!! <3 Bästa lina!!
  //E

  SvaraRadera