04 januari 2012

2012 - mål och motivation

Så har 2012 kickat igång, denna vecka känns som en smygstart, en mjukstart på det som ska komma. För 2012 är fullt av utmaningar och äventyr, många fler än jag vet om nu, men som jag kommer att sammanfatta om ett år. Det hinner hända väldigt mycket på ett år...

Började diskutera det här med överraskningar och saker som inte blev som man tänkt sig med en vän på Facebook häromdagen och mitt favoritcitat "Var inte rädd för motgång, tänk på att det är i motvind och inte i medvind som en drake stiger" kändes lika aktuellt som alltid. Det finns sätt att ta motgångar och oväntade utmaningar och sen finns det SÄTT. Det går att lägga sig platt, ge upp, kasta in handduken och sen går det att räta på axlarna, lyfta blicken, fokusera och klara av det som kastas i ens väg också.
När det blåser bygger somliga vindskydd och andra bygger väderkvarnar..
I år bygger jag väderkvarnar!

Jag har många saker jag skulle behöva bli bättre på, det gäller allt från små saker till stora, från att jag inte kommer ihåg att vattna mina blommor till att jag gör mig själv illa genom att inte kunna tygla mitt temperament. Ibland blir jag helt enkelt för arg, för snabbt. Även om det går över fort, så har jag oftast i min ilska hunnit med allt för mycket.
I mitt vitsord från lumpen står det att jag ibland ska två djupa andetag innan jag uttalar mig och det ligger en hel del i det.

Jag ska bli bättre på att förvalta min tid. Jag har en förmåga att boka upp mig så infernaliskt att jag inte hinner njuta av nuet, utan allt som händer är bara en sak som ska checkas av på listan innan jag måste hinna göra nästa sak, och nästa sak, och nästa sak. Man ska ta tillvara på de goda stunderna, helt enkelt, istället för att kasta sig iväg till nästa.
Jag ska se till att jag har tid att göra det jag tycker är roligt och avkopplande - som att sy.

Jag ska ha bättre koll på min ekonomi och börja spara, att bo i en dyr hyresrätt är inte optimalt i längden, men att köpa en bostadsrätt kostar pengar det också. Mycket pengar...

Jag ska träna mer strukturerat. Jag tränar redan, min pulsklocka registrerar ca 8-9 timmar fysisk aktivitet i någon form varje vecka. Allt från cykel till jobbet till långpass till promenader till styrketräning till... Mängden finns, men det är inte speciellt fokuserat, målmedvetet, planerat. Till min hjälp ska jag anlita en PT, för att få ordning och reda i träningen. Vikten som vände nedåt under hösten ska fortsätta neråt och målet är att vågen ska visa ytterligare -10 kg, minst, i maj.

Jag ska köra Halvvättern på under 6 timmar. Så det så.
Årets stora träningsmål.

Jag ska söka spinningledarutbildningen på Friskis & Svettis.

Det finns bara en som kan göra det - jag själv.
Det finns bara ett sätt att se om man lyckas - att försöka.

I år bygger jag väderkvarnar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar