12 januari 2012

Ösregn, punka och träningsvärk

Förra veckan var en smygstart innan allvaret, sa jag, och det kan man väl lugnt påstå, det började direkt på torsdagen och denna vecka är lite körig, minst sagt. Så full av roliga saker att jag glömt en stor och viktig grej som jag absolut INTE fick glömma. Men nu har det hänt och ja, det går ju inte att göra det ogjort.  Dumt.

I torsdags var jag ledig, vilket inte hindrade att jag körde cirkelfys med Lisa på morgonen - bra start på dagen! Vi började i roddmaskin, körde sedan en cirkel med box + armhävning, armgång för Lisa och TRXrodd för mig, hopp över samt krypa under häckar, släpa varandra och en specialgrej där vi lastade 40kg på en liten släde, som vi sedan skulle dra emot oss i ett långt, långt rep, tvärs över gymmet.
Efter tre varv på den där cirkeln avslutade vi med att ro 500 meter så fort vi orkade samt några varv extra på hoppa över / krypa under.
Varvade ner på spinningcykeln. Phuu! Tur att det är ett förstående gym, där man får vara lite galen...
Jag njöt verkligen av frukosten sen när jag kom hem, kan jag meddela.

Resten av dagen ägnade jag åt att städa och ligga på soffan, samtidigt som jag väntade på paketbilen från DHL, som lämnade av ett paket till min systerdotter. Efter det var det upp och iväg till Friskis och jobba värdpass på Hornstull, superkul. Jag saknar verkligen Hornstull... Fullsatt pass och fullt ös i vanlig ordning. Det blev en promenad hem och efter det var jag gaaanska så sliten...

På fredagen var jag mest trött och opeppad på det mesta. Jag låg på soffan och myste nästan hela dagen, tog mig inte för med något alls, halvdeppig, trött och tråkig. Fy.
Lördagen var betydligt bättre, först upp och cykla till Lindhagen för ett medelpass på spinningcykeln, vidare ner på stan och shopping med syster, syskonbarn och svåger, komplett med reafynd och allt.
En jacka som kostat 1299:- men som med halva reapriset bara blev 400:-, en tunika och en klänning för 210:- tillsammans. Fyndigt värre. Ett par jeans för 100:- i stället för 500:-, två par örhängen för 39:-...

Jag fick en superfin träningsjacka av storasyster (som passar ihop med västen och tröjan jag fick av mamma och pappa i julklapp) och de bjöd dessutom på lunch på Vapiano - värsta lyxen!
Precis vad jag behövde - sällskap och en massa roligt babbel.

På kvällen drog jag till Åkersberga och hjälpte Mari och revygänget där ute, jag bemannade garderoben under föreställningen. Riktigt roligt men ack så trött jag var när jag kom hem, hade tur och hann med sista bussen från Mörby och slapp krångla mig hem via stan.

Söndag - långpassdag, men eftersom det var julschema så var det inget pass, suck. Det fick bli en långpromenad runt Brunnsviken med nya knarket; talbok, i öronen. Har lyssnat slut på tre, håller på med en fjärde. Bra grej!

Och sen var det då äntligen, äntligen måndag. Jag är dålig på att vara långledig, så jag såg verkligen fram emot måndagen. Full bemanning efter helgledigheterna och massor att göra - perfekt.
Det blev ett indoorwalkingpass på Friskis på vägen hem, indoorwalking är ett roligt komplement till allt cyklande.
Tisdag - jobb, möten, cykla till Hornstull och köra intensivpass. På vägen hem kändes Västerbron extra tung, och vägen slirig. Svaret på varför kom strax därefter - punka på framdäcket. Suck! Så det var bara till att gå hem till Solna, vilket tog en timme, släpandes på motsträvig cykel.

Igår fick det därför bli promenad till och från jobbet, samt införskaffande av ny slang. På kvällen skrev jag medlemskap på ett nytt gym, fem minuter hemifrån. Där tränar Lisa och nu tränar även jag där - också - för jag är kvar på Friskis. Som min syster sa när jag hade beslutsångest över om jag har råd; "Men Lina, du tränar ju jämt! Du röker inte, dricker inte, går inte på krogen, äter nästan aldrig ute och cyklar överallt - då kan du väl unna dig att gå på ett riktigt bra gym?"  Ja, det kunde jag så klart.

Det blev triceps, bröst och mage, så jag är hyfsat stel idag och värre blir det nog i morgon...
I morgon står nya muskelgrupper på schemat och sen blir det partaj på kvällen. Jag återkommer hur det var!

Idag har det ösregnat och snöat blötsnö hela dagen, så att ta tunnelbanan till Kista för att jobba kväll kändes ganska skönt. Det frös dessutom på ordenligt på kvällskvisten och blev halt, så det hade inte varit någon höjdare att cykla. I morse hann jag dock gå till jobbet innan regnet började ösa som värst. Phu.

Nu ska jag städa, diska och sedan trilla i säng och ladda för morgondagen. I morgon kväll så här dags svingar jag mina lurviga på Café Opera! Whop whop! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar