16 september 2013

Ont

Är hemma i Sverige på ledighet igen, landade i fredags kväll och hann avnjuta en god middag med kärleken innan jag stensomnade. I lördags firade vi vår elvamånadersdag med att springa 12 kilometer i friluftsområdet som jag längtat efter, på fina tiden 1h 20 min. Jag var mycket nöjd och höften protesterade bara lite... (Jag har läkartid för den där på fredag).
Efter att ha fyllt på depåerna så travade vi till gymmet för att köra rygg. Den muskelgrupp jag försummat mest under min utlandsvistelse, min favoritövning marklyft kan man knappt göra eftersom vi har parkettgolv och några dragmaskiner har vi inte. Så vi körde så hårt jag orkade, tyvärr fick jag en blixtrande huvudvärk, men jag lyckades köra några set på 60 kg i alla fall. En bra bit från PB på 85, men ändå. Sedan nötte vi teknik i rodden och i latsdrag. Jag har haft en sådan galen träningsvärk igår och idag.

Men, på kvällen åt vi mexikansk mat, starkt och kryddigt och fantastiskt gott. Tills jag vaknade igår morse, för då hade jag så himla ont i magen. En smskonversation med mamma senare så insåg jag att det förmodligen är magkatarr jag dragit på mig. Igen. Senast jag hade det var på gymnasiet.
Den psykiska påfrestningen som varit i huset, hemlängtan, den dåliga maten, träningshetsen och stressen har gjort sitt, nu protesterar kroppen. Så jag låg större delen av dagen i fosterställning på soffan.
Några tabletter, en promenad och mycket sömn blev det. Tur jag har kärleken, som tog hand om mig och pysslade om mig hela dagen.

Idag mår jag lite bättre och har kunnat peta i mig en yoghurt utan att få kramp i magen. Skönt. Hoppas att det vänder nu. Just nu sitter jag på tåget på väg till mina föräldrar, väskan full med träningskläder, jag hade sett fram emot att både springa och att cykla. Får se hur mycket det blir av den saken.
Jag har varken tid eller lust att vara sjuk ju!

3 kommentarer:

 1. Usch, stackare:S Hoppas att magen går över snart, har hört att kokt torsk och kokta grönsaker ska va bra mot magkatarr... antar att det är precis vad du har längtat efter där borta:P

  Jag lider med dej verkligen, det är nog få som kan förstå den psykiska påfrestningen som missionslivet innebär. Även om det utåt sett kan se lugnt ut då man inte är mitt i ett pågående krig, men som sagt, det psykiska... USCH! Mitt i magkatarren kan du juh glädjas över att du precis fick mej att bestämma mig för att tacka nej till höstens missionserbjudande och istället vara hemma och återhämta de sista sviterna från Sydsudan-missionen. Alltså: Jag kommer med all säkerhet vara hemma då du kommer hem från Kosovo:) Tjohoooo jag längtar ihjäl mej tills du är hemma!!!! (och självklart jobbar jag 11.30-21 på torsdag, så att vi skulle kunna ses nu då du väl är hemma var juh tydligen kört! Buhuuuu!!) Sköt om dej vännen! Kraaaaaaaaaaam

  SvaraRadera
 2. Men uuuuh, det lät inte som nåt trevligt det där magkatarr.... men jag kan nog förstå att den protesterar lite med tanke på stress, press o hets. Så, se till att vila, ät det som kan ätas o ta hand om dej så är du snart på benen igen (men inte förrän du känner dej bra, kom ihåg det!).

  Du får se hur du mår när det börjar närma sej smålandsvistelse, bra hoppas jag! Har så mycket jag vill få din synvinkel på!

  Njut av att va på rätt sida älven igen o hälsa dina föräldrar!
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Hej Fjunis!
  Jag vet att sötmandel funkar jättebra när man har magkatarr,mandelns fett lägger sig som en skyddande hinna i magsäcken,och så är det ju gott åxå.Om man inte är allergisk förståss.Ha de så bra. Kram Maud. :)

  SvaraRadera